In Nederland staat de Dierenbescherming al meer dan 160 jaar aan de frontlinie van dierenwelzijn. Met een indrukwekkend scala aan initiatieven en projecten zet deze organisatie zich onophoudelijk in om dieren te beschermen tegen mishandeling, verwaarlozing en andere vormen van leed. De Dierenbescherming is een essentieel baken voor dieren in nood, en dit artikel zal een diepere blik werpen op de cruciale rol die ze spelen in onze samenleving.
De Dierenbescherming zet zich in om dierenleed in de meest uiteenlopende vormen te voorkomen. Ze bieden voorlichting en advies aan consumenten over diervriendelijke levenswijzen, promoten verantwoorde huisdierverzorging en geven handvatten voor een betere omgang met dieren in de natuur. Met initiatieven zoals het "Beter Leven keurmerk", stimuleren ze consumenten om bewustere en diervriendelijke keuzes te maken.
Een van de meest zichtbare activiteiten van de Dierenbescherming is hun werk met dieren in nood. Dit omvat de inzet van dierenambulances die jaarlijks zo'n 70.000 keer uitrijden, en de opvang van bijna 20.000 dieren in hun asielen. Ze voorzien deze dieren van de nodige medische zorg, voeding en onderdak totdat ze een nieuw thuis kunnen vinden. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) speelt hier ook een belangrijke rol door toezicht te houden en op te treden waar nodig.
Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de Dierenbescherming. Met meer dan 4.000 vrijwilligers door het hele land, maken zij een enorm verschil. Vrijwilligers kunnen zich inzetten bij dierenambulances, in asielen of als collectant. Daarnaast moedigt de Dierenbescherming mensen aan om zelf in actie te komen, bijvoorbeeld door een eigen inzamelingsactie op te zetten of door dierenleed te melden.
Naast hun directe zorg voor dieren, werkt de Dierenbescherming samen met provincies, gemeenten en bedrijven om dierenwelzijn op beleidsniveau te verbeteren. Ze adviseren overheden over het ontwikkelen van diervriendelijk beleid en werken samen met bedrijven om hun impact op dieren te verminderen. Deze samenwerking helpt om structurele veranderingen teweeg te brengen die een lange termijn impact hebben op dierenwelzijn.
De Dierenbescherming is afhankelijk van giften en lidmaatschappen om hun belangrijke werk voort te zetten. Ze bieden verschillende manieren voor mensen om financieel bij te dragen, zoals directe donaties, zakelijke donaties of het nalaten aan de Dierenbescherming in een testament. Worden lid van de Dierenbescherming is een eenvoudige manier voor individuen om hun steun en betrokkenheid bij dierenwelzijn te tonen.
Educatie is een krachtige tool in de strijd tegen dierenleed. De Dierenbescherming is actief in scholen en organiseert educatieve programma's die kinderen en jongeren bewust maken van het belang van dierenwelzijn. Door al op jonge leeftijd bewustzijn te creëren, hopen ze toekomstige generaties te inspireren om respectvol met dieren om te gaan.
Ondanks de successen van de afgelopen 160 jaar, erkent de Dierenbescherming dat er nog veel te doen is. Ze blijven zich richten op het verbeteren van dierenwelzijn, zowel nationaal als internationaal. Innovatieve programma's, zoals het inzetten van Dierenbuddy's, zijn slechts voorbeelden van hun voortdurende inzet om dieren te helpen.
De Dierenbescherming is zonder twijfel een onmisbare schakel in de bescherming van dieren in Nederland. Hun toewijding aan het voorkomen van dierenleed, het bieden van noodhulp en educatie, en hun samenwerking met andere partijen om structurele veranderingen te bevorderen, zijn essentieel voor een toekomst waarin dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Door hun werk, ondersteund door duizenden vrijwilligers en betrokken burgers, krijgen dieren de steun en zorg die ze verdienen. Iedereen kan bijdragen aan dit nobele doel, of het nu door vrijwilligerswerk, financiële steun of het verspreiden van bewustzijn is.
Misselijkmakend
Zochten noodopvang 2 hondjes, baasjes plots opgenomen. Dus voor info dierenbescherming gebeld. Korte versie: we doen niets, asiel born gebeld, doen niets. 144 gebeld, doen niets. Politie gebeld, advies: bel asiel.... dierenbescherming gebeld. Duidelijk geformuleerd, heeft de haak erop gegooid. Politie gebeld. Dag 3, advies: hondjes oppakken en naar asiel brengen. Asiel born gebeld, niet volgens protocol. Eerst aanmelden via website. En dan? Wachtlijst! Dierenambulance gebeld. Komen niet. Dag 4 Politie gebeld, overleggen, volgens hun moet de organisatie die de baasjes opneemt dat regelen. Gebeld, commentaar: familie moet dat regelen. Buren hebben Politie gebeld, 2x aan huis geweest. Doen niets. Dag 5. Raampje ingeslagen, ingebroken, huis vol uitwerpselen, eten geregeld, deur op kier en voeren in de tuin. Dat heeft 3 dagen geduurd. 1 bewoner komt misschien pas over weken thuis. Nog geen oplossing gevonden.
Bieden geen hulp!
Hulp gevraagd voor opvangen 1 of 2 kittens van een zwerfmoederpoes. Dierenasiel en Dierenbescherming zeggen asiel vol, zoek maar in eigen familie en/of vriendenkring of andere stichtingen etc. daarna kan je misschien op de wachtlijst.
Drukte en vol zitten mag nooit een excuus zijn om niet te helpen, dit is een jaarlijks terugkerend iets tijdens de kittentijd, dus daar kan je op inspelen! Slecht systeem? Te weinig capaciteit? We zijn niet geholpen!
We laten ze nu zelf castreren etc etc etc
Beschermd geen dieren
Wat een leugenaars...hun naam zegt het al dierenbeschermers maar zodra je een melding maakt zijn ze te lui om er wat aan te doen.....en die dieren maar laten mishandelen of verwaarlozen.....jullie zijn net zo erg als de mensen die mishandelen want jullie doen heen flikker en laat het gebeuren schaam je 🤬🤬🤬🤬🤬 als ik 0 sterren kon geven kregen jullie dat !!!!
Sterke punten
Ze kunnen goed liegen
Je donaties niet waard
Wanneer je een huisdier ontfermt die door het baasje al ruim een jaar niet wordt verzorgt en die je tot overmaat van ramp flink gewond aantreft, dan geeft Stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven / ROZE niet thuis. "Het was niet levens bedreigend volgens ROZE en "de 'eigenaar' moet het maar oplossen"
Al ruim een jaar is de eigenaresse niet thuis geweest vanwege revalidatie na suicidepoging en iedereen in de buurt weet dat mevrouw een alcoholverslaving heeft. Ze is nu een half jaar thuis en doet niks. Helaas ziet ze het zelf niet in dat het voor de dieren beter is dat ze ze afstaat. Stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven / ROZE kon door mijn review op Google ineens wel de Landelijke Inspectie Dienst inschakelen, het LID.
Het LID, gefinancierd door De Dierenbescherming is helaas niet veel beter dan Roze. Ze bellen met geheim nummer en staan ineens aan mijn deur. Ik heb de dame netjes ontvangen in mijn huis en voor de zoveelste keer mijn hele verhaal gedaan.
Haar 1e reactie was of ik geen kat erbij wilde, (grappig hé?) de 2e reactie was dat ze contact zou opnemen met de eigenaresse.
Terwijl ik een huisbezoek kreeg van het LID, was één telefoontje met de eigenaresse van de katten blijkbaar genoeg om het beeld volledig positief in kaart te brengen op de hand van de eigenaresse.
Bovendien heeft de eigenaresse het telefoonnummer gekregen van de dame van het LID maar ik krijg het niet. Alsof ik degene ben die de overlast veroorzaakt?
Zonder inspectie ter plaatse bij de eigenaresse worden mijn verklaringen en die van mijn buren gewoon terzijde geschoven. Terwijl wij een jaar elke dag met de zorg voor haar uigehongerde katten hebben gezeten!
Ik werd vandaag opnieuw gebeld door het geheime nummer van het LID. Het bleek een monoloog waarbij onze bevindingen er niet meer toe deden.
Conclusie van het LID? over een maand gaat de eigenaresse verhuizen en dan gaan de katten gewoon mee. Net als hier laat mevrouw dan daar de deur open en dan moeten ze het maar uitzoeken. Omdat eigenlijk alles wat wij hier in de buurt hebben gedaan voor haar katten door haar wordt afgedaan als volkomen onzin ben ik wel binnen bij mevrouw de vordering gaan innen van de dierenartskosten.
135,- vond ze ook nog veel te veel zo zei ze. Dan weet je meteen dat ze nooit naar een direnarts zal gaan.
Iemand anders heeft die vordering aan mij overgemaakt. In huis was er 2 vierkante meter ruimte vrij om te lopen en ik zal mijn persoonlijke mening over wat ik daar aantrof in deze review achterwege laten. Gevalletje alcoholisme met daaraan een mislukte poging tot zelfmoord maar het LID kan allemaal via een telefoongesprek beoordelen dat de dame prima voor haar huisdieren zorgt? Of ik nog even een maand wil oppassen en dan haar kat even vang en bij haar breng voor de verhuizing. Ik heb natuurlijk besloten per direct hiermee te stoppen. Ik geef geen eten meer en mijn schuur zit dicht. Hij zit nu te mauwen buiten. Het gaat door merg en been. Hij wil duidelijk niet naar de eigenaresse terwijl de deur dag en nacht openstaat. Ik begrijp heel goed waarom. Omdat mevrouw liegt zowel tegen Stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven / ROZE als tegen het LID mag ze zelf haar katten gaan zoeken. Zij zorgt er immers toch fantastisch voor? Wij hebben onze handen ervanaf getrokken. Wij werken ook niet meer mee aan de vervolgprocedure door het LID.
Wij zijn er straks vanaf, een andere buurt in Eindhoven gaat met deze problematiek te dealen krijgen.
Van vindt je hier nu van als je dit leest? Het lot van een asielkat die niet wordt verzorgt?! Wil je dit soort nutteloze instanties nog steunen? Wanneer je ze nodig hebt, gaan ze jou ook zo afwimpelen.
Een gouden tip: Vind je een dier in nood? Bel dat ROZE want daar worden ze RUIM VOOR BETAALD! maar doe alsof je van niets weet. Geef GEEN INFORMATIE!
Zeg gewoon dat je het dier het ergens in de buurt zo heb aangetroffen en ga weg.
Dan MOETEN ze namelijk het dier opnemen om te behandelen.
Ga niet zoals ik al deze maandenlange stress van bellen en schrijven naar instanties om maar iets gedaan te krijgen voor een verwaarsloosd dier in nood
En het LID, gefundeerd vanuit de Dierenbescherming notabene? Die handeld niet in het belang van de dieren laat dat duidelijk zijn! En daar betaal jij je maandelijkse donaties voor.
Sterke punten
geen
Zwakke punten
Ze hebben geen interesse in de werkelijke staat van de dieren in nood. Het gaat om de pot donatiegelden opmaken en een beetje interessant zwaaien met een ID pasje in een soort politiepakje
Super Dierenbescherming!!!
Hele goede Dierenbescherming! Ze hebben een hart voor dieren en dat hart zetten ze ook altijd in! Goede verzorging voor de diertjes en aardig personeel☺️. Doneer asjeblieft aan de Dierenbescherming of deel hun nieuws of schrijf een goede review over ze, elke hulp groot of klein waarderen ze, heel fijn. Een positieve ervaring dus!
Noodgedwongen opvang
Sinds een paar maanden probeer ik een hond opnieuw onder te brengen maar helaas zonder respons.
Ik heb door het overlijden van een bekende een hond noodgedwongen in huis gepakt met het idee dat deze snel herplaatst zou worden, helaas duurt dit al maanden en kan ik het gewoon niet meer.
Ik heb alles al geprobeerd voordat ik uitkwam bij de dierenbescherming.
Deze mailde in het begin verschillende keren terug en zouden het gaan bespreken in het team, telefonische zijn deze niet bereikbaar.
Op een gegeven moment stopte zelf het mailverkeer en kreeg ik na een tijd het bericht dat ze niks kunnen betekenen.
Ik zie geen uitweg meer en vind het zwaar triest dat deze hond niet geholpen word zelfs inslapen word niet gedaan.
Je krijgt zelfs het idee dat je ertoe gezet word om de hond maar aan een boom achter te laten want anders gebeurd er toch niks vanuit alle kanten.
Triest maar dan ook diep triest dat een non profit organisatie als dit met het blik op welzijn voor dieren mensen in deze noodsituaties niet kan helpen.
Geen enkel goed woord voor! Echt niet!
Sterke punten
Afschuiven en niet reageren
Zwakke punten
Niks om dierenwelzijn geven
Dierenbescherming 🤮
Op 24 juli 2020 hebben wij het telefoonnummer 08881136, Dierenbeschermingscentrum Limburg gebeld.
Sinds een week bivakkeert onder het afdak in onze achtertuin een poes. We hebben zelf al met verschillende mensen in de buurt contact opgenomen of zij een kat miste dan wel iemand kende die die er een miste met negatief resultaat.
Ook hebben wij op diverse sites gekeken waarop vermiste huisdieren geplaatst worden eveneens met negatief resultaat.
Dus in het belang van de poes bovenstaand nummer gebeld waarbij wij alleen wat nutteloze tips kregen wat wij konden doen. Van hun zijde zou geen Actie worden ondernomen.
De kans bestaat dus dat er aangezien het een lapjeskat is (vrouwtje) De mogelijkheid bestaat dat er in de loop van de tijd, gezien het aantal katten dat hier rond loopt een nestje zal zijn.
Wij hebben ook aangegeven dat wij regelmatig de hond van onze zoon op bezoek hebben.
Ook deze mededeling had geen effect.
Gezien de reclamespots en andere activiteiten met het doel fondsenwerving waarin jullie pretenderen voor de belangen en het welzijn van dieren op te komen, komen mij nu ongeloofwaardig voor met betrekking tot doelen waar deze fondsen voor zouden worden gebruikt, maar meer zakkenvullerij uwerzijds.
En zoiets ontvangt dan ook nog subsidie, triest.
Sterke punten
Geen
Zwakke punten
Helaas kan ik die niet noemen zonder beledigend of sarcastisch te worden.